oficiální stránky obce

 

Mineral_klub_plakat

ZA DRAHOKAMY POD KOZÁKOV

 

     Letní výstavy s názvem Drahé kameny a minerály soukromých sběratelů z Českého ráje se staly tradiční součástí prázdninového programu návštěv našeho regionu. Od roku 1983 představují tito nadšenci své nejnovější i historické nálezy z místních nalezišť a dalších lokalit z tuzemska a zahraničí. K vidění budou zejména acháty, jaspisy, různé odrůdy křemene a jiných minerálů, zkamenělá dřeva a fosilie v nejrůznějších formách, velikostech, barvách a způsobech jejich zpracování.

 

Hostem letošní výstavy je lomnický výtvarník Zdeněk Jiřišta (nar.1933), který s podkrkonošskými sběrateli spolupracuje notnou řádku let. Jeho návrhy plakátů, zhotovování transparentů  a různých poutačů jsou vlastně také uměleckým dílem.  Kromě úspěšné výstavy společně s lomnickými kamenáři v roce 2005 v Městském muzeu a galerii v Lomnici nad Popelkou realizoval vlastní projekty

V Nové Pace, Jičíně, Vrchlabí…Jeho práce se nacházejí také v Austrálii, Kanadě… Z.Jiřišta maluje na cokoliv. Kromě olejomaleb kreslí tužkou a tuší na dřevěné talíře, kraslice, látku… Také tyto ukázky budou na naší výstavě shlédnete.

 

Pořadatelé Vám zajisté rádi zodpoví na otázky týkající se sběru, či zpracování drahých kamenů.

K prodeji bude publikace „Drahé kameny a minerály Českého ráje“, pohlednice… Získáte i příležitostné razítko. Výstava je otevřena denně od 9 do 17 hodin od 3.7 do3.9.2016.

Těšíme se v obci Radostná pod Kozákovem-Lestkov na Vaši návštěvu.

 

za MINERALKLUB KOZÁKOV 82

 

RNDr.Luboš Hromádko

Veřejná sbírka
Noviny na Úřední desce obce

radostna.cz